COVİD-19 EĞİTİMİ

10 Mayıs 2021, Pazartesi 265

Meslek yüksekokulumuzun İlk ve acil programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Elif TİRYAKİ tarafından ilk ve acil yardım öğrencilerimize uygulama eğitimi öncesi Covid-19 eğitimi düzenlendi. Eğitim esnasında Covid-19 hastalığından nasıl korunması gerektiği, almamız gereken önlemler ve uyması gereken kuralların yanı sıra iler ki meslek hayatlarında karşılaşabilecek konular üzerinde duruldu. Düzenlenen eğitimde hastalığın bulaşma yolları, inkübasyon süresi, hastalığın belirtileri, uygulanan laboratuvar testleri, vaka takip algoritması, vaka bilgi formu, enfeksiyon kontrol ve izolasyon, Covid-19 hastalığından korunmak için hangi önlemeler alınmalı konularının yanı sıra eller ne zaman yıkanmalı, maske nasıl takılır, maske ne zaman çıkartılmalı, maske kullanırken nelere dikkat edilmeli, neden eldiven kullanılmalı, sosyal mesafe, olasılı ve kesin vakaların hastanede yatışlarında alınacak önlemler ve ev takibinde öneriler anlatılmıştır.